Rugklachten? Goodbye!


DE VOORDELEN VAN EEN FITBAL BIJ FYSIEKE
KLACHTEN

Je rug en je core zijn van vitaal belang en moet je goed soigneren. Je bureaustoel af en toe inruilen voor een bal of specifieke oefeningen doen met een fitbal geeft je onmiddelijk veel voordelen.

Juiste houding
De lichte natuurlijke kromming van je wervelkom is gezond. Als je traint met een fitbal, dan helpt de ronding van de bal bij het maken van deze natuurlijke kromming in je ruggengraat en beschermt zo de wervelkolom.

Betere concentratie
Als je op de fitbal zit, gaat je romp (core) constant bezig zijn om je houding te corrigeren. Zo wordt ook het bloed- en zuurstoftoevoer naar je hersenen gestimuleerd. Daarnaast zijn je beide hersenhelften actief en een actieve geest bevordert het actief leren.

Minder snel rugklachten
Wanneer je last hebt van rugklachten is de fitbal heel goed om mee te trainen. De fitbal ondersteunt  je onderrug tijdens het trainen. Dit zorgt ervoor dat je rug minder belast wordt waardoor je er minder last van je rug hebt na het trainen.

Betere rompstabiliteit
De spieren van je core zijn diepliggende spieren, je kan deze spieren niet zien, maar ze zorgen voor stabiliteit in jouw lichaam. Met de fitbal trainen is een manier om deze moeilijk te bereiken groep spieren te trainen. Je moet namelijk steeds naar balans zoeken en dat doet je core. Door alleen al te zitten op de bal, activeer je de stabiliserende spieren.
Reacties