Op vakantie sporten met je gezin? Ideaal!

Dan heb je net een lekker ritme gevonden met je jaarplanning sport en dan vertrek je op vakantie... Dit betekent voor velen: zonnen op het strand en leuke uitstapjes gepaard met lekker en veel eten. Maar hoe zorg je ervoor dat je toch in beweging blijft?
Try the new
Vakantie is het ideale moment om eens iets nieuws uit te proberen. Een lesje surf, een wandeling in een natuurpark, een vuurtoren beklimmen, extra lang zwemmen in je nieuwe bikini... Samen iets nieuws beleven op vakantie geeft mooiere herinneringen dan de tiende frigomagneet als souvenir!

Zwembad
Gebruik het zwembad niet alleen als afkoeling terwijl je op je luchtbed ligt. Het zwembad is de perfecte locatie om oefeningen te doen. Bedenk thuis alvast wat oefeningen die je in het zwembad kunt doen en maak voor jezelf een klein schema dat je kunt afwerken. Of speel met je kinderen of partner een spelletje waterpolo. TIP! In het water springen en eruit klauteren zijn bewegingen die je fit houden. Uit het zwembad klauteren is trouwens een ideale oefening om te leren tijdens je functionele training. 

Stel samen een doel
Stel vooraf doelen als gezin. Bijvoorbeeld: Ik wil elke dag minstens 10 baantjes zwemmen of we gaan elke dag een wandeling maken van ongeveer 5 km. Je bent ongetwijfeld in een mooie omgeving, maak hier gebruik van! Ga na het eten een stukje wandelen met z’n allen en geniet van de nieuwe omgeving. Dit is ook meteen goed voor de spijsvertering.

Neem je fitbal mee

Laat je fitbal leeglopen en stop deze in je koffer. Op vakantie kun je hem oppompen (meteen je eerste work-out) en waar je ook bent, er is altijd wel ruimte om een aantal oefeningen te doen. De ene doet oefeningen en nadien de andere. Het duurt maximaal 30 minuten. Ideaal om te doen rond vieruurtjestijd. Daarna neem je een frisse douche of duik je in het zwembad en je bent helemaal klaar voor de avond.

Reacties