Alleen of samen sporten?

Wat zijn de voordelen van samen sporten met een vriend of partner?

          •        Hij of zij zal je motiveren
          •        De kans is veel groter dat je je trainingsprogramma volhoudt
          •        Jullie kunnen van elkaar leren
          •        Je hebt een afspraak en een ‘sociale verplichting’ die je moet nakomen


Een trainingsmaatje kun je zelf gaan zoeken of je kunt die ook vinden in een ‘community’ zoals een atletiekclub, een loopgroep, een groepsles, je volleybalteam... Je hebt een gezamenlijk doel en er is een herkenbaarheid. Je helpt elkaar door een moeilijke periode te komen.

Tip! Op Facebook zijn tegenwoordig allerlei groepen waar je jezelf bij kunt  aansluiten om gelijkgestemde zielen te vinden. Maar ook offline vind je sportieve vrienden in een club of sportzaal. Join a team. Als je nog geen sportieve vrienden hebt, zoek er dan! Ze bestaan. They are out there... Je hoeft enkel de eerste stap te zetten. Je kunt in de meeste clubs een paar keer proberen voor je je inschrijft. Of misschien wil je samen met wat vrienden uit de buurt een loopgroep starten? Vooral doen.

De invloed van je partner op je bewegingsniveau is erg belangrijk. Een partner is blijkbaar meer bepalend voor het ontstaan van overgewicht dan de manier waarop iemand is opgevoed. Hoe jij leeft op latere leeftijd is belangrijker dan de levensstijl die je had tijdens je jeugd. Onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh vergeleken voor deze studie de gegevens van 20.000 mensen uit Schotse families. Wees dus maar zeker dat de juiste partner van levensbelang is voor jouw fitheidsniveau...

Waarom eens geen sportieve date proberen ?!?
                  Samen kanovaren. En dan lekker in het water vallen en druipend nat elkaar droogwrijven...
                  Muurklimmen. Kleed elkaar aan en span het klimharnas lekker strak aan...
          •        Een tandemfietstocht. Wie achteraan zit, bepaal jij...

Reacties