Glaasje wijn, schat?Ik wandel uit de caravan en schenk ons beiden op ons geïmproviseerd terras een glaasje wijn in. Een avond op vakantie, de kinderen slapen net en wij turen met dichtgekepen ogen naar de agenda op onze telefoon. Niet erg handig op een donkere camping waar de wifi vaak uitvalt. We beginnen dan maar zonder onze digitale agenda een fijn gesprek. We bespreken wat we graag willen doen in het volgende
jaar van sport. Wil ik nog dansles volgen en op welke dag zal dat zijn? Welke retrokoers wilt Max heel graag rijden en geraakt hij nog op zijn vaste fietsafspraak van donderdagavond?

We mijmeren over al de sporrtdoelen die we nog hebben, de bergen die we weer gaan verzetten. Het wordt nog niet heel concreet, maar we hebben wel duidelijk gemaakt aan elkaar dat de focus op sport moet blijven. We komen tot een aantal besluiten waar we virtueel onze handtekening onder zetten. Ons contract wordt hier op vakantie gemaakt. We bevestigen onze belofte aan elkaar om sport een onderdeel te laten zijn van ons gezin. We gaan weeral een nieuw engagement aan naast al de stress van werk en kinderen, maar we voelen dat het belangrijk is. Schol!

Reacties