3 fabels over diëten


Fabel 1: tussendoortjes eten mag niet
Tussendoortjes worden vaak afgeschreven als slecht als je wil afvallen, maar niets is minder waar. Deze lekkernijen tussendoor helpen je hongergevoel te stillen. Kies wel voor gezonde snacks, als fruit, groenten, soep, magere melkproducten of een gezonde koek. Laat de chocoladerepen, cake en vette snacks beter achterwege.


Fabel 2: Als je ’s avonds na 19 uur eet, word je dik. Dan wordt je voeding niet meer gebruikt en opgeslagen als lichaamsvet.
Het maakt niet uit op welke tijdstippen je eet, als je maar niet teveel eet. Eet je ’s avonds later en stil je ’s middags de honger met tussendoortjes zonder bij het diner minder te eten, dan gaat het hard met de kilo’s en de calorieën. Ook vindt niet iedereen het prettig om met een volle maag te gaan slapen; het kan een zwaar gevoel geven en voor oprispingen zorgen.


Fabel 3: Om af te vallen kun je beter vruchtensap drinken dan frisdrank.
Nee, een glas vruchtensap bevat ongeveer evenveel calorieën als een glas cola (± 105 kcal per glas van 250 ml). Druivensap bevat zelfs veel meer calorieën (160 kcal per glas), tomatensap bevat wel minder calorieën (43 kcal per glas). Water blijft de beste oplossing...Foto copyright Katleen Gils

Reacties